Bergse Buren

Financiering van een koopwoning

Als je een huis koopt, sluit je in de meeste gevallen een hypotheek af. Maar wat kun je maximaal lenen? En welke hypotheeklasten zijn verantwoord? Voor het antwoord op dit soort vragen is het belangrijk om jouw financiële situatie in kaart te brengen.

Een financiële toets als onderdeel van de inschrijfprocedure
Op woensdag 27 oktober start de verkoop van de 28 koopwoningen. Als je een woning krijgt toegewezen moet je een financiële toets kunnen laten zien aan de makelaar. Een financiële toets is het maken van een berekening door een hypotheekverstrekker om te kijken of een woning in Bergse Buren past binnen je financiële mogelijkheden. Meer informatie hierover vind je in het document Toelichting verkoopproces.

De Rabobank en de Hypotheek Factory helpen je graag op weg
Om op tijd de juiste documenten te hebben is het verstandig om nu alvast een financiële toets aan te vragen. In het team van Bergse Buren zitten twee bedrijven die jou kunnen helpen met het berekenen van jouw financiële mogelijkheden; de Rabobank en de Hypotheek Factory (onafhankelijk adviseur). Je kunt bij hen een vrijblijvende afspraak (van circa 30 minuten) inplannen. Na afloop krijg je een digitale financieringsverklaring. Dit document kun je, als je een woning toegewezen krijgt, laten zien aan de makelaar. Beide partijen zijn volledig op de hoogte van het project, de verschillende woningen én de bijbehorende financieringsmogelijkheden. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een eigen financieel adviseur.

Duurzaamheidskorting op je hypotheek
De woningen in Bergse Buren voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen. Hierdoor is het mogelijk om een korting te krijgen op je hypotheekrente. Wil je hier meer over weten? Dit kan bij de Rabobank (bekijk via deze link alvast de actuele rentetarieven) of bij De Hypotheek Factory (voor de mogelijkheden van een duurzaamheidskorting bij meerdere geldverstrekkers).

Afspraak maken
Wil je graag een afspraak maken met één van de adviseurs? Klik dan op onderstaande button en laat je gegevens achter. Je kunt op dit formulier ook aangeven bij welke adviseur je graag op gesprek wilt komen. Vervolgens nemen zij zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ik wil een afspraak maken

Zoekvenster sluiten