Bergse Buren

Huren in Bergse Buren

In Bergse Buren komen in totaal 86 huurwoningen. Op deze pagina vertellen we je meer over de verschillende woningtypes en de planning.

Sociale huurwoningen

Er zijn twee type sociale huurwoningen in Bergse Buren: levensloopbestendige woningen en eengezinswoningen. De eengezinswoningen hebben de woonkamer en de keuken op de begane grond, drie slaapkamers en een badkamer op de 1e verdieping en een zolderverdieping. De levensloopbestendige woningen hebben alle voorzieningen (woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer) op de begane grond en twee slaapkamers op de 1e verdieping.

De woningen worden gebouwd om milieubewust te wonen en zuinig om te gaan met energie. Alle huurwoningen worden Nul-op-de-Meter of klaar voor Nul-op-de-Meter. Bij een Nul-op-de-Meter-woning wekken de zonnepanelen evenveel energie op als een gemiddeld gezin per jaar verbruikt. Er is geen gasaansluiting en de woning heeft  een warmtepomp. In combinatie met de vloerverwarming biedt dit een zeer comfortabel binnenklimaat.

De sociale huurwoningen kennen 3 prijsklassen voor de kale huurprijs: € 633,- , € 678,- en € 763,- . Dat is exclusief servicekosten. Deze bedragen € 143,45 voor de eengezinswoningen en € 146,15 voor de levensloopbestendige woningen. Dit is inclusief de Energie Prestatie Vergoeding.

Bekijk de inspiratieplattegrond van de eengezinswoning

Bekijk de inspiratieplattegrond van de levensloopbestendige woning

Vrije sector huurwoningen

In de Van Hoornbeekstraat worden vier woningen aangeboden in de vrije huursector. Deze woningen hebben een hoger afwerkingsniveau en een luxere inrichting van de keuken en badkamer. Dit zijn vier eengezinswoningen, waarvan één met een bijzondere vorm. Deze woning heeft 3 slaapkamers met mogelijkheid voor een 4e slaapkamer op de zolder en een sfeervolle erker aan de zijkant van de woning.

De drie gewone eengezinswoningen hebben een kale huurprijs van € 910,-. Dat is exclusief servicekosten. Deze bedragen € 143,45, inclusief Energie Prestatie Vergoeding. De bijzondere hoekwoning heeft een huurprijs van € 995,-. Hier komt nog € 18,50 aan servicekosten bij. Deze woning is klaar voor Nul-op-de-Meter.

Bekijk de inspiratieplattegrond van de vrije sector huurwoning

Bekijk de inspiratieplattegrond van de speciale hoekwoning

Parkeren in aantrekkelijke binnenterreinen

Bergse Buren krijgt vijf verschillende binnenhoven, waar de woningen omheen liggen. Elk hofje wordt uniek, met eigen planten en bloemen. De hofjes krijgen verschillende openingen waar bewoners doorheen kunnen wandelen. Leuk is dat daardoor de binnenhoven en de groenstrook, met de zogeheten wadi, met elkaar verbonden zijn.

De bewoners parkeren hun auto in hun eigen binnenhof. Voor elke woning is er één toegewezen parkeerplaats. In het openbaar gebied van Bergse Buren is verder voldoende ruimte om te parkeren. Doordat een groot deel van de auto’s in de binnenhoven staat, zijn flinke delen van de nieuwe buurt autovrij. Zo min mogelijk auto’s op straat en zoveel mogelijk ruimte voor groen.

De planning

Alle woningen zijn verhuurd. We verwachten de eerste sleutels eind dit jaar uit te reiken. Aan het eind van het eerste kwartaal van 2023 zijn alle woningen opgeleverd.

 

Zoekvenster sluiten