Bergse Buren

Stand van zaken ontwerp

15 juni 2021 | Nieuws | l.dansberg

Het architectonisch ontwerp van de woningen is bijna klaar. Dit betekent dat we de verdeling van de woningen over het terrein hebben bepaald en dat we weten hoe de huizen er aan de binnen- en buitenkant uit komen te zien. Het enige woningtype waar nog aan gesleuteld wordt is de twee-onder-een-kapwoning.

Ten opzichte van het eerste ontwerp zijn er een aantal dingen veranderd. Zo hebben de dakkapellen een andere vorm gekregen en zijn de daken van de huurwoningen helemaal bekleed met zonnepanelen. De zonnepanelen liggen nu op de meest gunstigste oriëntatie, waardoor je meer energie kunt opwekken. Dit betekent dat er bij sommige woningen ook panelen op het dak aan de voorkant worden geplaatst. Ook de indeling van de woningen is iets aangepast. Binnenkort kunnen we de eerste plattegronden tonen.

Nu het ontwerp klaar is gaat het technische team verder met de definitieve uitwerking. Zo worden bijvoorbeeld de installaties ingetekend en alle elektrapunten bepaald. We hebben alvast één van de woningbeelden laten aanpassen naar het nieuwe ontwerp. Deze zie je hierboven.

Zoekvenster sluiten