Bergse Buren

Rondje Zeekant

Fort-Zeekant is een levendige buurt met veel sociale contacten. Als nieuwe buren zijn wij erg benieuwd wat er allemaal te zien en te beleven is in de wijk. Daarom gaan we de komende tijd op ontdekkingstocht zodat we de buurt alvast een beetje leren kennen.

Wandel jij met ons mee?
In de Corona tijd hebben veel mensen één bezigheid (her)ontdekt; wandelen! Wij hebben nog nooit zoveel gewandeld als de afgelopen twee jaar. We gebruiken er zelfs een app voor; Ommetje. Tijdens een van onze dagelijkse ommetjes maakten we een wandeling door Fort-Zeekant. Dit vonden we zo leuk dat we besloten er een wandelroute van te maken; het rondje Zeekant.

Deze interactieve route leidt je langs een aantal leuke en historische plekken in de wijk. Door in het routeboekje op de locaties te klikken kom je meer te weten over die specifieke plek. Dus trek je wandelschoenen aan en vergeet je telefoon niet. Handig voor het lezen van de route en voor het maken van leuke foto’s. En voor die foto’s hebben we nog een leuke winactie! Deel je foto op Facebook en/of Instagram met de #bergseburen en maak kans op een cadeaubon van Bloemen en Planten Francis.

Praktische info

4 km
Horeca in de buurt
Start:
Casper Fagellaan, Bergen op Zoom
Parkeren
Openbaar vervoer

 

Tips voor optimaal gebruik

Deze interactieve PDF is speciaal bedoeld om er met je mobiele telefoon op uit te gaan. Met de knoppen kun je snel tussen de bezienswaardigheden en de routekaart bladeren. Voor de filmpjes en links naar websites heb je verbinding met het internet nodig. Maar het kan ook prima zonder.

De route downloaden
Download de route thuis al naar je telefoon. Dan hoef je dat niet onderweg te doen, als er misschien geen internetverbinding is. Hoe?

Android: mail de PDF naar jezelf als bijlage of download via Google Drive. Op je telefoon staat vaak een app om PDF’s te lezen.

iPhone: mail de PDF naar jezelf of download via iTunes. Voeg de PDF toe aan je iBooks.

De route uitprinten
Toch liever de route thuis uitprinten? Open de PDF in Acrobat Reader. Kies in het menu: Bestand > Afdrukken > Meerdere pagina’s per vel > 2 op 2 > Afdrukken.

Horeca in de buurt

In de buurt zijn diverse horecazaken gevestigd waar je iets kan eten of afhalen. Enkele aanraders zijn:

Saus Eten & Drinken, De Boulevard 65, 4617 HB Bergen op Zoom

Het Strandhuys, De Boulevard 55, 4617 HB Bergen op Zoom

Tang Dynasty, Casper Fagellaan 71, 4615 GN Bergen op Zoom

Cafetaria Anton, Prins Bernhardlaan 26, 4615 BC Bergen op Zoom

Bereikbaarheid

Fiets: Je fiets kun je parkeren in één van de rekken bij de Scheldeflat aan de Borgvlietsedreef. Vanuit hier loop je via de Casper Fagellaan naar het startpunt van de route.

OV: Het park is vanaf het station van Bergen op Zoom goed te bereiken met bus 105,106 of 110. Je stapt uit bij de halte Prinses Beatrixlaan. Deze straat loop je helemaal uit en in 4 minuten sta je op de Casper Fagellaan bij het startpunt van de route.

Auto: Stel de navigatie in op Borgvlietsedreef nr. 176 en parkeer je auto op het parkeerterrein tegenover de Scheldeflat of zoek een plekje langs de weg. Vanaf hier loop je gemakkelijk naar het park.

Wandelmaatjes gezocht

Heb je geen zin om alleen te wandelen of lijkt het je leuk om samen met een buurtbewoner op pad te gaan? Meld je dan aan als wandelmaatje op de website. Wij proberen je dan in contact te brengen met iemand die ook op zoek is naar een wandelmaatje.

Meld je aan!

Zoekvenster sluiten